Frytkownica beztłuszczowa czy piekarnik konwekcyjny – co wybrać?

Poszukując idealnego sprzętu do kuchni, czy to w polskim mieszkaniu, czy domku na przedmieściach, warto wziąć pod lupę dwa niezwykle popularne urządzenia:...
Zobacz

Sous vide w domu – jak przygotować mięso o restauracyjnej jakości?

​Chcesz cieszyć się smakiem mięsa jak z najlepszej restauracji w zaciszu własnej kuchni? Przygotowanie karkówki sous vide to doskonały sposób na osiągnięcie...
Zobacz

Tradycja ręcznie robionych naczyń do przechowywania oliwy

Przechowywanie oliwy z oliwek, zwłaszcza tej najwyższej jakości, od wieków było równie ważne jak jej produkcja. W dawnych czasach oliwa nie tylko służyła jako...
Zobacz

Wiosenna dieta - zdrowe oczyszczanie organizmu

To oczywiste, że zbliża się wiosna! Chcemy zrzucić kilka zbędnych kilogramów, więc nie potrzebujemy więcej odzieży wierzchniej. Jak sprawić, by wiosenne...
Zobacz

Czym jest catering dietetyczny? Jak to działa?

Racjonalna dieta jest nie tylko dobra dla utrzymania zdrowej wagi, ale także pomaga zapobiegać wystąpieniu niektórych chorób dietozależnych, takich jak cukrzyca...
Zobacz

Dary lasu, czyli suszenie grzybów

Obecnie suszenie grzybów cieszy się dużą popularnością, zwłaszcza w okresie sezonu. Suszone grzyby są podstawowym składnikiem zupy grzybowej, bigosu...
Zobacz

7 wskazówek dotyczących ekologicznych zakupów

Środowisko staje się coraz ważniejsze dla społeczeństwa, ponieważ stajemy się bardziej świadomi. Większość ludzi podejmuje obecnie kroki w celu ochrony...
Zobacz

Ważna jest dobra organizacja - solidne i praktyczne szuflady do kuchni

Kuchnia powinna być funkcjonalna i piękna. Istotne jest, aby wszystkie przybory kuchenne były łatwo dostępne i aby było wystarczająco dużo miejsca do wygodnej...
Zobacz